Title Image

ATC SIA2-100 > Rekomendacja, StereoLife

atc sia2 100

ATC SIA2-100 > Rekomendacja, StereoLife

Britansko podjetje za akustične pretvornike, danes znano kot tehnologija zvočnikov ATC, je leta 1974 ustanovil Billy Woodman. Njegov prvi in ​​najpomembnejši cilj je bila izdelava elektroakustičnih pretvornikov po meri, ki bi jih lahko uporabljali tako v profesionalnih kot domačih zvočnikih. Manufaktura je hitro pridobila slavo po zaslugi 12-palčnega pretvornika PA75-314, ki je zasnovan za odrski zvočni sistem, kjer je potrebna prenos moči z najmanjšim možnim popačenjem. Britanski inženirji so se s tem briljantno spopadli in med profesionalci je hitro postalo glasno. Leta 1976 se je v ponudbi ATC pojavil popolnoma drugačen pretvornik, katerega nenavadna zasnova je revolucionirala trg studijskih monitorjev.Seveda govorimo o 75-mm srednjetonski kupoli SM 75-150, ki so jo mnogi strokovnjaki prepoznali kot najboljšega gonilnika te vrste na svetu. Naslednje desetletje je bilo za podjetje obdobje, ko so njegovi inženirji dobili priložnost ne le za oblikovanje odličnih pretvornikov in ozvočenja, temveč tudi za tesno sodelovanje s strokovnjaki, ki delajo v snemalnih in radijskih studiih, koncertnih dvoranah, pa tudi najbolj prepoznavne tiste – za mikrofonom in ustrahovanje nad vašimi instrumenti. Ko so umetniki, kot sta Pink Floyd ali Supertramp, prišli v stik z zvočniki ATC, je bilo znano, da je podjetje preseglo določeno oviro in stopilo na pot pospešenega razvoja.

 

ZVOK
SIA2-100 je ena od naprav, ki očitno ne skrbi, da bi poslušalca v prvih petih minutah poslušanja potrkal na kolena. Britanski integrirani ojačevalnik se osredotoča na dolgoročno prijateljstvo, ki se začne razmeroma nedolžno – potresa ali bliskovito hitre, izjemno močne zaljubljenosti ni, vendar hitro začnemo opažati, da tudi ni elementov, ki bi nas lahko odrivali ali žalili, kar je zelo dober znak. Želimo spoznati ta zvok, odkriti njegove globlje plasti in preveriti, kako tokrat zvenijo naši najljubši posnetki. Vsak avdiofil jo sicer dojema drugače, toda zame je osnova dobrih odnosov s poslušano napravo določena normalnost – kombinacija pravilnega tonskega ravnovesja, zveste reprodukcije tona in skladnosti z določenim vzorcem,ki – če pomislite – obstaja samo v naši glavi (razen če je kdo sodeloval pri snemanju) in pomanjkanje očitnih odstopanj, ki dokazujejo, da oblikovalci niso toliko skrbeli, da bi nas približali temu, kar imamo radi, in skrajšali razdaljo med prejemnikom in glasbo, temveč nam predstavi svojo različico dogodkov, še eno interpretacijo nečesa, česar ni treba predelati. Vsaka tovrstna igra je zabavna in zanimiva, če lahko dano napravo poslušamo nekaj dni, nato pa se vrnemo na izhodišče – varno zavetje, v katerem se počutimo prijetno, in vsak album zveni, kot bi moral. To vem, ker mi preskusna oprema z drznim, nenavadnim zvokom daje veliko zabave, ponavadi pa tudi vem, da brez štetja teh elementov z virom,zvočniki ali kabli s povsem drugačnim odnosom do glasbe, je lahko dolgoročno utrujajoče, česar pa jasno opozarjam. V primeru SIA2-100 je bilo povsem drugače. Ta ojačevalnik mi je bil takoj všeč. V njegovem zvoku nisem našel ničesar, s čimer bi lahko takoj našel napake, potem pa je bilo le boljše in boljše.

 

SODBA
SIA2-100 se morda zdi neopazen, vendar je dober ojačevalnik. Njegov zvok je naraven, skladen in glasben, vendar nikoli dolgočasen. V paketu dobimo dobro ali celo zelo dobro dinamiko, ritmične, popolnoma nadzorovane nizke tone in prostor, ki se jih na tej ravni cen ne bojim imenovati fenomenalen. Ta ojačevalnik priporočil ljubiteljem glasbe, ki iščejo opremo z izvirnim, rahlo ogretim in prostorskim zvokom, ter avdiofilom, ki kljub različnim obdelavam ne morejo nadzorovati svojih zvočnikov in pričarajo zdrav, tridimenzionalen zvok brez premočnega basa ali ostrih visokih tonov.
– Tomasz Karasiński | December 29, 2019

 

Link to product: ATC SIA2-100
Link to review (original): StereoLife
Link to review (Google Translate): StereoLife

 

 

« »
en_USEN