Title Image

ELECTROCOMPANIET ECi6DX MK2 > Stereoplus – Ojačevalnik leta

electrocompaniet-eci6mkii

ELECTROCOMPANIET ECi6DX MK2 > Stereoplus – Ojačevalnik leta

Integrirani stereo ojačevalnik s DAC in mrežnim predvajalnikom

Minilo je že nekaj časa, odkar smo preizkusili prejšnjo izdajo Electrocompaniet ECi6DX. Bili smo zelo zadovoljni. Je Electrocompaniet naredil vse, da je sledil močni konkurenci v cenovnem razredu?


Ojačevalnik

Ne glede na različico ECi6 mk2 zagotavlja 125 vatov v vsakem kanalu, določenem v 8ohm, in tu govorimo o tradicionalnem in zmogljivem napajalniku. Ne glede rešitve “stikalne moči”, ki so jo uporabljali pri ECi80D. Deluje dobro in ima lahko celo nekaj razlik, vendar je opazno, da je ECi6 MkII nekoliko drugačna zver. Med drugim je to videti v impresivni zmogljivosti moči. Ima 100 amperov in ima tudi dinamiko, ki presega manj integriran ojačevalnik. Nova različica bo imela še ostrejše zmogljivosti, ko gre za vožnjo težkih bremen v smislu težkih in močnejših zvočnikov. Navajajo moč v 4ohm do 2x200watt in 2x370watt v 2 Ohm, ojačevalnik pa tehta z nekaj več kot 20kg. V novi različici se uporabljajo diskretna vezja, ki delujejo v čistem razredu A v predojačevalniku, in to popolnoma brez povratnih informacij.

Preko RCA lahko povežete 3 analogne vire, uravnotežen vir prek vhoda XLR in če želite v določenem trenutku povečati pritisk ali morda nekaj subwooferjev, sta na voljo tudi 2 kompleta linijskih izhodov. RCA in uravnotežen izhod XLR. Poleg tega je namenjen tudi HT vhod za tiste, ki delajo s procesorji za domači kino ali DSP-ji. Ojačevalnik je uravnotežen tudi od vhoda do izhoda. Samo za omembo. eci6dxmk2.

 

Digitalni pretvornik
Tako kot v prejšnji različici ima tudi digitalni pretvornik ločljivost 24 bitov / 192 kHz, napajate pa ga lahko s signalom iz 2 koaksialnih, 2 optičnih povezav in USB vhoda. Povezava USB je asinhrona in ponuja tudi ločljivost do 24/192. Sprejema najpogostejše zvočne formate – ki vključujejo WAV, MP3, AAC +, Vorbis, AC3, DTS, ALAC, FLAC, APE, WMA do 24/192 in DSD do DSD 128 (5,6 MHz).

 

Mrežni predvajalnik
Mrežni predvajalnik je enak tistemu v več drugih izdelkih izdelkov Electrocompaniet, nato pa ga nadzira tudi ista aplikacija. Aplikacija se nenehno izboljšuje in že deluje. Electrocompaniet vam omogoča nadzor ojačevalnika, izbiro vhodov in nadzor različnih digitalnih avdio virov. In zahvaljujoč Electrocompanietu, ki ima sedež v domovini, lahko za jezik menija izberete tudi norveščino.

Z mrežnim predvajalnikom se lahko povežete na disk USB z lastnimi glasbenimi datotekami, povežete z glasbenimi storitvami, kot sta Spotify Connect in Qubuz, in seveda Tidal. Sicer pa obstajata tudi internetni radio (dosezite tiste, ki poslušajo internetni radio) in brezžična povezava zunanjih naprav prek AirPlay. Ojačevalnik se zdi sodoben in posodobljen, in če imate najprej ojačevalnik z vsem vgrajenim, je to mogoče na enak način narediti na ta način. Deluje, kot bi moral, in je

 

Zaključek
Različica MkII je boljša in če ste že dobro uglašeni z zunanjimi digitalnimi napravami in omrežnimi predvajalniki, je popolnoma analogna različica ECi6 mkII enako dobro predvajana in bistveno cenejša alternativa.
(prevod Google Translate)

 

Link to product: Electrocompaniet ECI 6 DX MKII
Link to review: Stereoplus

« »
en_USEN