Title Image

NOVO > TECHNICS SU-G700M2 integrirani ojačevalnik visokega razreda

TECHNICS SU-G700M2

NOVO > TECHNICS SU-G700M2 integrirani ojačevalnik visokega razreda

Pogon JENO
(odpravljanje trepetanja in optimizacija oblikovanja šuma)

 

Pogon JENO (odpravljanje trepetanja in optimizacija oblikovanja šuma)
Za verno posredovanje ogromne količine podatkov v zvočnike brez izgub ima jakostni ojačevalec SUG700M2 povsem digitalni ojačevalnik z JENO Engine, ki temelji na konceptu zasnove referenčnih sistemov. Da bi rešili vprašanje poslabšanja kakovosti zvoka zaradi trepetanja, ki povzroča težave za običajne digitalne ojačevalnike, ima SU-G700M2 izvirno vezje za zmanjšanje trepetanja, ki ga odpravlja v celotnem zvočnem frekvenčnem območju. Za kakovost zvoka je pomembno tudi edinstveno visokonatančno vezje za modulacijo širine impulza (PWM). Z optimizacijo elementov, kot so hitrost, pri kateri nastaja šum, stopnjo in kvantizacijsko število, z našim edinstvenim strokovnim znanjem zagotovimo, da se tudi podatki v širokem dinamičnem razponu, ki ga vsebujejo viri zvoka z visoko ločljivostjo, brez izgube pretvorijo v signale PWM. Te tehnologije zagotavljajo reprodukcijo naravnega in podrobnega zvoka, kar omogoča zaznavanje tudi najnežnejših nians glasbe.

 

LAPC
(umerjanje faze s prilagajanjem obremenitve)


LAPC (umerjanje faze s prilagajanjem obremenitve)
Impedanca zvočnikov se spreminja s frekvenco, zato je za napajanje zvočnikov potreben ojačevalnik, na katerega ne vplivajo značilnosti zvočnikov. Običajni digitalni ojačevalniki so z zvočniki povezani prek nizkoprepustnega filtra na izhodni stopnji, zato nanje močno vplivajo impedančne lastnosti zvočnikov. Čeprav so se pri običajnih ojačevalnikih izboljšale amplitudne značilnosti z vidika negativne povratne zveze, pa faznih značilnosti ni bilo mogoče izboljšati. Zato smo razvili algoritem prilagodljive optimizacije impedance zvočnikov, ki z digitalno obdelavo signalov izvede popravek idealnega impulznega odziva na podlagi merjenja frekvenčnih amplitudno-faznih lastnosti ojačevalnika s priključenimi zvočniki. Ta nova tehnika omogoča izravnavo frekvenčnih amplitudnih in faznih lastnosti, česar prej ojačevalniki niso zmogli, ter zagotavlja zvok z bogatim prostorskim izrazom.

 

 

Napredno hitro in tiho napajanje


Napajalna tehnologija, vključena v model referenčnega razreda SU-R1000, je bila uporabljena za izboljšano moč zvočnikov in večji občutek energije. Namesto običajnih 100 kHz je frekvenca kretnice zvišana na pas 400 kHz, kar zagotavlja stabilno napetost in tok, hkrati pa odpravlja motnje zvoka zaradi šuma modulacije. Naprava je opremljena z istimi GaN FET in SiC SBD kot SU-R1000 za zagotavljanje največje zmogljivosti iz hitrega preklopnega napajalnega sistema.
Poleg tega je napajalni tokokrog opremljen tudi z regulatorjem izredno tihega šuma. Ta preprečuje zmanjšanje regulacije zaradi fiksne preklopne frekvence in mešanje šuma z visokimi frekvencami. Rezultat je visoko odzivno napajanje z nizkim šumom, ki kar najbolje izkoristi zmogljivost digitalnega ojačevalnika.

 

 

Konfiguracija


Vgrajeni ojačevalniki vsebujejo različna vezja, vključno z vezji, ki uravnavajo vhodne mikrosignale, in vezji za močnejši tok, kot sta vezji za izhodni signal in napajanje. SU-G700M2 ima tridelno zgradbo, s predelnimi stenami med posameznimi vezji, ki so razdeljena po jakosti signala, ki ga prenašajo. To preprečuje medsebojne motnje med vezji in zagotavlja čistejši zvok. Poleg tridelne zgradbe se SU-G700M2 ponaša z dvoslojno zgradbo spodnjega dela ohišja iz jeklenih plošč debeline 1,2 mm oziroma 2 mm, s krovno jekleno ploščo debeline 1,6 mm in s 7 mm debelo aluminijasto sprednjo ploščo za boljše blaženje tresljajev.

 

 

Vhod za gramofon (PHONO) z nizkim šumom


Odslej je podprt tudi vhod PHONO MC. Vhod PHONO zagotavlja nizko raven šuma z uporabo diferencialne vzporedne povezave s prvostopenjsko enoto FET z nizkim šumom. Poleg tega štiristopenjska nastavitev ojačitve omogoča izbiro najboljše ojačitve na podlagi izhodnega signala glave. To omogoča optimalno predvajanje visokokakovostnih analogno posnetih zvočnih virov, prilagojenih uporabnikovemu okolju.

 

 

Ojačevalnik za slušalke razreda AA


SU-G700M2 vsebuje ojačevalnik za slušalke razreda AA z ločenima ojačevalnima vezjema za napetostno in tokovno ojačevanje zvočnega signala. Napetost je ojačana z visokozmogljivim delovnim ojačevalnikom, tok pa z visokozmogljivim delovnim tokovnim ojačevalnikom, visokokakovostni izhodni signal PWM iz pogona JENO Engine pa se pretvarja v analogni signal z visoko natančnostjo, kar omogoča optimalno upravljanje zvoka za slušalke. To omogoča reprodukcijo glasbe z majhnimi popačenji in s širokim frekvenčnim razponom ne glede na impedanco slušalk.

 

Povezava na izdelek: Technics SU-G700 Mk2

« »
en_USEN