Title Image

Izdelava REL No.31

Izdelava REL No.31

Jutri pripada tistim, ki ga slišijo prihajati. – David Bowie

 

No.31 je resnično No.32 v manjšem ohišju.
Tako preprosto je. No.31 zagotavlja enako kakovost v vseh vidikih svoje konstrukcije. Uporabljamo isti 1000-vatni ojačevalnik, ki je tukaj omejen na 900 vatov, da voznika ne obremenjujemo preko svojih neverjetnih meja. Vključeni so enaki dvojni parametrični izenačevalniki, ki so pomembno orodje za uglaševanje v št. 32. Ohišje je izdelano po enakih metodah (glejte podrobnosti o naših radiofrekvenčnih obstreljevalnih komorah na koncu), vendar je bilo premišljeno prilagojeno za sorazmerno zmanjšanje velikosti; z kratke razdalje je težko ugotoviti, ali gledate št. 32 ali št. 31. To ni lahka naloga – večina, ki poskuša narediti manjšo različico svojega izdelka, jo pokvari. Manjši model je na koncu videti čokat in premalo hranjen – tukaj ni tako. Toda tukaj je tiha, globlja zgodba; tistega, ki ga zlahka zgrešimo.

No.31 zagotavlja enako nadrealistično teksturno magijo, zvočne podrobnosti, definicijo in zrak kot naš No.32, ki se še nikoli ni približal nobenemu drugemu nizkotonskemu zvočniku. Ker je prostornina kabineta za 40 % manjša, odpira lastništvo referenčne ravni tistim, ki se soočajo s pomanjkanjem prostora v svojih primarnih sobah za poslušanje. Prav tako stane 30 % manj, hkrati pa ponuja našo najvišjo kakovost.

Zagotavljanje edinstvene čarovnije, ki jo prinašata št. 32 in pred njim št. 25, v tako kompaktni platformi je bilo težko oblikovati. Trdo smo delali, da smo razvili 12-palčni (300 mm) gonilnik, ki je sposoben obvladati ogromno nadgradnjo moči, kot tudi subtilnost dostave, ki opredeljuje sodobno linijo REL Reference.

Že na začetku smo vedeli, da moramo okrepiti 12-palčni gonilnik. Vprašanje je bilo, s toliko manjšo površino za delo, kako lahko uravnotežimo kombinacijo večje moči in globljega udarca – št. 31 meri prav tako glasen izhod kot št. 32 – in hkrati ohranimo ves subtilen čas. namige, ki jih daje njegov večji brat? Po samo dveh mesecih razvoja smo ustvarili sistem, ki je dobro deloval. Pozno v projektu – kakšni dve leti kasneje – smo se vrnili in prilagodili več parametrov, da bi se prilagodili večjemu ravnanju z močjo, ki jo je dopuščala naša zadnja ponovitev omejevalnikov LimitLess™. Z drugimi besedami, ugotovili smo, da se moramo vrniti na začetek in nadgraditi prav tisto nadgradnjo, ki nam je omogočila celo približevanje novim, višjim mejam.

Na koncu je gonilnik št. 31 kvalitativno enak 15-palčnemu, uporabljenemu v št. 32, z enakimi zvočnimi podpisi. Toda fantastičnemu 15-palčnemu gonilniku je enostavno na voljo več občutka lahkotnosti, ki mu ni kos niti fantastičen 12-palčni gonilnik. Vendar pa ne boste nikoli slišali razlike, razen če imate oba in tečete sem ter tja znotraj enakih sistemov v isti sobi. Kjer No.31 blesti, je intimnost, hitrost in moč, ki jo zagotavlja 12-palčni gonilnik, medtem ko je iztegnjen neverjetno nizko. Je oster in natančen, a po potrebi ostane topel in tekoč.

Pri samo 17″ višini je ena največjih vrlin No.31 ta, kako nizko leži na tleh. To je popolna 3-visoka linija, ki sega le do vrha diafragme povprečnega moškega. Zaradi tega je celo krajši od naših lastnih modelov S/812 ali Carbon Special, ki sta omogočila toliko novim strankam, da uživajo v vznemirjenju lastništva Line Array. Če še nikoli niste slišali za pravilno nastavljeno linijsko matriko REL, jo morate poiskati in poslušati. Ta model odpira nove vidike zmogljivosti za lastnike sistemov referenčnega razreda, ki so hrepeneli po preglednosti in dinamiki starejšega No.25 ali novega No.32. S št. 31 imajo zdaj tudi spodobno velika stanovanja in stanovanja dostop do zvočnih izkušenj referenčne ravni.

Všeč so nam vsi naši dizajni – nikoli ne bi izdali niti enega, o katerem se ne bi počutili tako – vendar je nekaj na No.31, kar je osvojilo naša srca. Je popoln paket tako v estetski kot zvočni izvedbi. Z lahkoto si predstavljam gradnjo sistema, zgrajenega okoli 6 paketov teh ljubkih, ko zmanjšam svoj dom. So hitri, pregledni zvočniki, ki jih obožujem, vendar niso videti kot visok kup prtljage, ki bo padla na nesrečnega lastnika. Tako bova z ženo veselo vrtela plošče ali zgoščenke.

Link to products: REL No. 31
Link to review: The Making of REL No.31

 

« »
en_USEN