Title Image

GOLD NOTE PH-10 & PSU-10 > VUmetre recenzija

Gold Note PH-10 & PSU10

GOLD NOTE PH-10 & PSU-10 > VUmetre recenzija

PH-10 je ultra vsestranski fono predojačevalnik, ki ponuja edinstvene funkcije, vključno s prilagoditvami EQ CURVES, LOAD in GAIN: popolnoma analogna zasnova, zasnovana izključno z najboljšimi komponentami za poustvarjanje glasbenega dogodka na najbolj naraven način.
Za nadzor PH-10 smo razvili uporabniku prijazno krmiljenje z enim gumbom (SKC). V kombinaciji z barvnim zaslonom ta vrtljivi gumb omogoča hitro prilagajanje katere koli funkcije v realnem času med predvajanjem glasbe.
PH-10 vam omogoča, da izberete najprimernejšo krivuljo EQ za vsak zapis: RIAA, DECCA LONDON ali AMERICAN COLUMBIA, in vsa izbira se jasno prikaže na zaslonu. Vsako krivuljo je mogoče “izboljšati” z našo lastniško tehnologijo, ki jo je navdihnil Neumann rezalnik za vrhunsko dinamiko in muzikalnost.

Zvok
Prve meritve zadostujejo za zaznavanje zelo prijetne pretočnosti zvoka tega fono predojačevalnika Gold Note. Preizkušeno z več skladbami zelo različnih stilov, najdemo ta občutek preje. Tako na komadu bluesa opazimo debelino kovine strun različnih kitar, nenadnost in odkritost napadov ter vedno natančnost timbrov. Kljub zelo lepemu fizičnemu občutku ne čutite napetosti, niti najmanjše nagnjenosti k izsuševanju zvoka. Visoke frekvence ostajajo zelo odprte, prisotni so sibilanti, vendar nikoli ostri. Na splošno je zvočno sporočilo dobro poudarjeno s povsem prepričljivo berljivostjo.
Udobje pri poslušanju je precej očitno, še posebej pri eksperimentiranju s skladbami, ki lahko postanejo rahlo ostre ali agresivne pri visoki ravni poslušanja.

Drugič, PH 10 smo dodali izbirni zunanji napajalnik PSU 10. Nato smo opazili dve temeljni spremembi. Prvi se nanaša na stopnjo natančnosti celotnega sporočila. Dejansko s tem napajalnikom zaznavamo veliko več podrobnosti, predvsem pa na veliko bolj naraven način. Drugi poudarek: izboljšano melodično sledenje. Z PSU 10 je glasba še bolj melodična. Dokaz je, da natančnost ne ogroža gladkosti. Nasprotno, ona ga spodbuja. Na primer, medenina občutno pridobi v harmoničnem bogastvu, z več odtenki in veliko bolj nadzorovano energijo. Povečana raven ločljivosti tudi olajša občutek prostora na mestu snemanja. Ambienti so bolj zaznavni, na splošno pa so posebnosti posnetkov veliko bolje poudarjene.

 

Zaključek
Na misel mi takoj prideta dve lekciji. Prvi je ta, da je fono predojačevalnik postal odločilni člen v sistemu za reprodukcijo analognega zvoka. Dejansko so izvedbe “ločenih fonov” zdaj jasno opredeljene kot boljše opcije od vhodov na integriranih ojačevalnikih. Ta mali PH 10 je resnično uspešen, njegova široka paleta nastavitev pa je pravi argument za eklektičnega uporabnika, ki si bo vsakdanje življenje poenostavilo. Poleg tega je možnost hkratne povezave dveh gramofonov odločilni plus.
Druga lekcija tega testa je potrditev, da je za vsako elektroniko, vredno tega imena, napajalnik temeljni element. Ko PH 10 dodate ločen napajalnik PSU 10, očitno preklopite na veliko višjo kategorijo. Učinkovitost se zelo opazno poveča in lahko jo nedvoumno slišite. Gre torej za nakup, ki ga lahko opravite v dveh fazah, zaradi česar je izbira te naprave pametna.
– Haja Randrianarison, VUmetre

Povezava na izdelek: Gold Note PH-10 & PSU10
Povezava na recenzijo: VU Metre

« »
sl_SISL